GOUD RESTAURATIE WERKPLAATS

Bijna ieder materiaal kun je vergulden. Hierin maakt het niets uit of het voor binnen of voor buiten is. Buiten is het vergulde object natuurlijk onderhevig aan weersomstandigheden waardoor het na vele tientallen jaren iets van zijn glans kan verliezen. 

Als het enigszins mogelijk is, nemen wij het te vergulden object mee naar onze werkplaats. Hier zijn de omstandigheden ideaal. In onze werkplaats kunnen wij heel veel verschillende materialen van een laagje bladgoud voorzien. Zo vergulden wij bijvoorbeeld glas, hout, aluminium en natuursteen. 

Zodra wij de bladgoud restauratie hebben afgerond in onze werkplaats, kan het buitenobject direct weer op zijn originele plek worden geplaatst en is het weer klaar om jaren te schitteren.

Op het moment dat een object vast zit aan een gevel van een gebouw bijvoorbeeld is dit natuurlijk niet mogelijk en vergulden wij het object ter plaatse.

Onze meest actuele en recente werken kunt u vinden onder pers

RECENTE PROJECTEN

Aan het Dominicanenplein in hartje Venlo ligt Domani: een middeleeuwse kapel, gebouwd in de 15e eeuw, die ook bekend staat als Kapel Mariaweide. De prachtige oude kapel is sinds september 2007 het decor voor culturele evenementen. Zoals voor veel oude gebouwen het geval is, was ook Domani aan een renovatie toe. Namens Verkoelendak Nederland mochten wij de haan van deze oude kapel restaureren.
Dit hebben wij met veel plezier gedaan.
De haan is ondertussen weer teruggeplaatst op de toren door Verkoelendak.

#bladgoud #vergulden #restauratie #www.loonenvergulders.nl #norisbladgold #goldleaf #blatgold #gilding #verkoelendak #domani #venlo
...

GEREALISEERDE PROJECTEN