VERGULDEN MET BLADGOUD

Vergulden met bladgoud is een decoratieve techniek die door de jaren heen steeds populairder is geworden. De techniek wordt toegepast om verschillende soorten materialen, zoals hout, steen, metaal en kunststof, de luxueuze en opvallende afwerking van echt goud te geven. Het vergulde oppervlak reflecteert het licht op een prachtige manier en krijgt daardoor een elegante uitstraling. Een voorwerp laten vergulden met bladgoud is dan ook een perfecte manier om iets unieks te creëren!

Wilt u ook iets laten vergulden? De mogelijkheden zijn oneindig!

“Als vergulder ben ik trots op de kunst die ik uitoefen. Vergulden vereist precisie, geduld en passie. Het is een veeleisend proces dat vereist dat elke stap met de grootste zorg wordt uitgevoerd. Het resultaat is echter altijd verbluffend en geeft elk object een unieke, luxueuze uitstraling. Ik ben dankbaar voor de kans om deze kunst te beoefenen en om de schoonheid van vergulde objecten met de wereld te delen.”  – Jos Loonen

Hoe kan je iets vergulden?

Het verguldingsproces is zorgvuldig en tijdrovend. Hoewel het zelf vergulden van voorwerpen zeker een mogelijkheid is, kost het veel oefening om een mooi resultaat te bereiken. Veel mensen kiezen daarom liever voor een professional als het gaat om dierbare items of waardevol cadeau.

De eerste stap is om de ondergrond goed voor te bereiden. Dit bestaat uit het schuren, vullen van scheuren of gaten en eventueel gronden van het oppervlakte. Vervolgens wordt het verguldsel aangebracht met behulp van een verguldselkwast en bladgoud dat in dunne vellen is gesneden.

Bladgoud aanbrengen

Nadat het vergulde oppervlak is aangebracht, moet het nog zorgvuldig worden afgestoft en gepolijst om de natuurlijke glans te benadrukken. Het resultaat is een elegant en tijdloos verguld oppervlak dat jarenlang meegaat.

Restauratie met bladgoud

Bladgoud vergulden wordt niet alleen gebruikt voor nieuwe projecten. Het is immers een veelzijdige techniek die kan worden toegepast op een breed scala aan objecten, waaronder hekwerken, windhanen, lijstwerk, orgels, windwijzers, ornamenten, wapenschilden en wijzerplaten. Bij het restaureren van een historisch pand of kerk worden vaak objecten aangetroffen waarvan het laagje bladgoud zijn schittering is verloren. Met professionele bladgoud restauratie is het mogelijk deze weer zo goed als nieuw te maken. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk hier subsidie voor te krijgen.

Wapenschild verguld

Het is belangrijk om te weten dat bladgoud vergulden niet alleen het uiterlijk van een object verbetert, maar ook bijdraagt aan de waardevolle en historische uitstraling ervan. Daarom blijft vergulden een veelgevraagd specialisme onder restaurateurs, bouwkundigen en verzamelaars.

De mogelijkheden voor vergulden met bladgoud

Door het aanbrengen van bladgoud kunt u een tijdloze look creëren die nooit uit de mode raakt. Of het nu gaat om spiegels, beelden, lijsten, meubels of zelfs muren en auto’s: bladgoud zorgt voor een opvallend niveau van kwaliteit en elegantie. De mogelijkheden zijn oneindig!

Bovendien kunt u jarenlang genieten van uw vergulde oppervlakken, mits u deze  uiteraard goed onderhoudt en verzorgt. Of u nu op zoek bent naar een kleine verandering in uw huis of gewoon een extra touch van verfijning wilt toevoegen aan een speciaal object: vergulden met bladgoud is de perfecte oplossing!

Wat is verguld goud?

Goud is een edelmetaal dat een rijke geschiedenis kent en door de jaren heen onverminderd populair is gebleken. Verguld goud is een legering van goud dat wordt gebruikt om voorwerpen met een dunne laag goud te bedekken. Door een voorwerp te vergulden geef je de illusie van massief goud. Het is dan ook een populaire en betaalbare optie voor iedereen die de uitstraling van goud wil, maar hier niet de hoge kosten van wil dragen.

Vergulden stier

Verguld goud is hypoallergeen, wat betekent dat het perfect is voor mensen met gevoelige huid die normaal gesproken problemen ondervinden bij het dragen van sieraden. Bovendien blijft verguld goud langer mooi, omdat de vergulde laag bestand is tegen verkleuring en vervaging.

Uw object laten vergulden of laten restaureren met bladgoud

Wilt u weten of wij uw voorwerp voor u kunnen vergulden? Vul dan vrijblijvend ons aanvraagformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Heeft u een voorwerp dat reeds verguld is en wilt u meer weten over restauratie mogelijkheden? Lees dan hier meer over onze restauratie werkzaamheden.

 

VERGULDEN VAN VOORWERPEN

Met bladgoud kunt u uw bijzondere objecten een nieuwe uitstraling te geven. Heeft u bijvoorbeeld een bepaald beeldje dat u van een laagje bladgoud wilt voorzien of een ander voorwerp met een bijzondere betekenis, dan vergulden wij het graag voor u. 

Het vergulden van voorwerpen is een van onze specialisaties en wij informeren u graag over de mogelijkheden hiervan.

Vraag prijs aan

METAAL, HOUT OF STEEN

Wij hebben ons de techniek van het vergulden met bladgoud zo eigen gemaakt dat er bijna geen enkel materiaal is dat we niet kunnen vergulden. Of het nou gaat om het vergulden van metaal, hout of steen, het is allemaal mogelijk. Wij kunnen zelfs complete muren in uw interieur vergulden voor een bijzondere en luxe uitstraling. Op deze pagina kunt u verschillende foto’s vinden van werk dat wij hebben uitgevoerd op het gebied van het vergulden van voorwerpen en interieur objecten. 

Hier kunt u en greep zien uit het werk dat wij reeds hebben geleverd en wellicht inspiratie opdoen voor ideeën binnen uw eigen interieur. Wij geloven dat ieder project en iedere klant uniek is en leveren altijd maatwerk. Mocht u vragen hebben over een te vergulden object kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. 

Onze meest actuele en recente werken kunt u vinden onder pers

RECENTE PROJECTEN

Aan het Dominicanenplein in hartje Venlo ligt Domani: een middeleeuwse kapel, gebouwd in de 15e eeuw, die ook bekend staat als Kapel Mariaweide. De prachtige oude kapel is sinds september 2007 het decor voor culturele evenementen. Zoals voor veel oude gebouwen het geval is, was ook Domani aan een renovatie toe. Namens Verkoelendak Nederland mochten wij de haan van deze oude kapel restaureren.
Dit hebben wij met veel plezier gedaan.
De haan is ondertussen weer teruggeplaatst op de toren door Verkoelendak.

#bladgoud #vergulden #restauratie #www.loonenvergulders.nl #norisbladgold #goldleaf #blatgold #gilding #verkoelendak #domani #venlo
...

GEREALISEERDE PROJECTEN