BLADGOUD RESTAUREREN

Bij het restaureren van oude gebouwen, kerken en kastelen komen we heel vaak bladgoud tegen. Omdat het zo’n flinterdun materiaal is, is het echter onderhevig aan slijtage en verweer. Wij hebben ons daarom gespecialiseerd in het verfijnen van de kunst van bladgoud restauratie voor onder andere kerkelijke instanties en monumentale panden. 

De glans ook teruggeven aan uw project? Wij gaan graag met u in gesprek!

In bepaalde gevallen is het zelfs mogelijk om subsidie aan te vragen voor de restauratiewerkzaamheden die wij uitvoeren.
Wij informeren u hier graag over.

Bladgoud restauratie

Bladgoud aanbrengen vraagt om een speciale techniek die wij ons meester hebben gemaakt. Iedere ondergrond vraagt om een andere aanpak en we hebben heel veel respect voor de historie van een gebouw. We maken dan ook zoveel mogelijk gebruik van eeuwenoude technieken in ons restauratiewerk om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven. 

Dankzij jarenlange ervaring kunnen wij ieder monument of item weer in ere herstellen. Zo dragen wij ons steentje bij aan het behoud van cultureel erfgoed.

Voor ons is vergulden en restaureren het mooiste dat er is. We herstellen letterlijk de originele glans van een object of gebouw met het aanbrengen van een nieuw laagje van het meest edele metaal. 

De nummer 1 in vergulden met bladgoud

Inmiddels werken we al tientallen jaren met bladgoud en kunnen we ons dé bladgoud restauratieschilder van Roermond en omstreken noemen. Wij vergulden met uiterste precisie en hebben aandacht voor ieder klein detail. Met trots dragen wij dan ook onze titel als vergulder. 

Wilt u meer over ons weten? Of heeft u een vraag over de restauratie mogelijkheden voor uw pand of object? Neem dan contact met ons op.

GOUD RESTAURATIE WERKPLAATS

Bijna ieder materiaal kun je vergulden. Hierin maakt het niets uit of het voor binnen of voor buiten is. Buiten is het vergulde object natuurlijk onderhevig aan weersomstandigheden waardoor het na vele tientallen jaren iets van zijn glans kan verliezen. 

Als het enigszins mogelijk is, nemen wij het te vergulden object mee naar onze werkplaats. Hier zijn de omstandigheden ideaal. In onze werkplaats kunnen wij heel veel verschillende materialen van een laagje bladgoud voorzien. Zo vergulden wij bijvoorbeeld glas, hout, aluminium en natuursteen. 

Zodra wij de bladgoud restauratie hebben afgerond in onze werkplaats, kan het buitenobject direct weer op zijn originele plek worden geplaatst en is het weer klaar om jaren te schitteren.

Op het moment dat een object vast zit aan een gevel van een gebouw bijvoorbeeld is dit natuurlijk niet mogelijk en vergulden wij het object ter plaatse.

SERVICE EN ONDERHOUD

Heeft u een kunstobject, meubelstuk of iets anders met bladgoud dat aan restauratie toe is? Of heeft u een nieuw object dat u graag wilt laten vergulden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u graag en bespreken samen met u de mogelijkheden voor een nieuw laagje bladgoud. Via deze website kunt u ons mailen of bellen voor vragen of een offerte. Wij komen graag bij u langs om het werk te bekijken.

Neem contact op

BEKIJK ONS WERK

Onze meest actuele en recente werken kunt u vinden onder pers

RECENTE PROJECTEN

Aan het Dominicanenplein in hartje Venlo ligt Domani: een middeleeuwse kapel, gebouwd in de 15e eeuw, die ook bekend staat als Kapel Mariaweide. De prachtige oude kapel is sinds september 2007 het decor voor culturele evenementen. Zoals voor veel oude gebouwen het geval is, was ook Domani aan een renovatie toe. Namens Verkoelendak Nederland mochten wij de haan van deze oude kapel restaureren.
Dit hebben wij met veel plezier gedaan.
De haan is ondertussen weer teruggeplaatst op de toren door Verkoelendak.

#bladgoud #vergulden #restauratie #www.loonenvergulders.nl #norisbladgold #goldleaf #blatgold #gilding #verkoelendak #domani #venlo
...

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

GEREALISEERDE PROJECTEN