Over ons

Over Jos Loonen: de kunstenaar in vergulden

De liefde voor bladgoud restauratie en vergulden is ontstaan toen Jos Loonen het materiaal ontdekte tijdens de herstelwerkzaamheden aan het schilderwerk in de Sint-Michaëlskerk in Thorn in 1993. Diep onder de indruk van de schoonheid van het werken met bladgoud en besloot hij zich hierin te specialiseren. 

Bladgoud aanbrengen

Inmiddels heeft Jos Loonen jaren lang ervaring met vergulden en is het bedrijf één van de beste bladgoud restaurateurs van Nederland. Wij hebben het aanbrengen van bladgoud tot een ware kunst verheven en zijn trots op onze titel als vergulder. 

Onze werkplaats

Bladgoud aanbrengen is mogelijk op bijna alle soorten ondergronden, of het nu binnen of buiten is. Wij werken met materialen zoals hout, glas, aluminium, natuursteen en meer.

In het geval van bladgoud restauratie, wordt het te restaureren object, indien mogelijk, meegenomen naar onze werkplaats. Hier hebben we de perfecte omstandigheden om uw object te bewerken. Soms is dit natuurlijk niet mogelijk, bijvoorbeeld als het object op een gevel vastzit, dan restaureren we ter plekke.

Zodra we klaar zijn met de bladgoud restauratie in onze werkplaats, kunnen we het buitenobject direct terugplaatsen op de oorspronkelijke locatie, klaar om jarenlang weersinvloeden te weerstaan.

Samenwerkingen

Onze meest actuele en recente werken kunt u vinden onder pers

RECENTE PROJECTEN

Aan het Dominicanenplein in hartje Venlo ligt Domani: een middeleeuwse kapel, gebouwd in de 15e eeuw, die ook bekend staat als Kapel Mariaweide. De prachtige oude kapel is sinds september 2007 het decor voor culturele evenementen. Zoals voor veel oude gebouwen het geval is, was ook Domani aan een renovatie toe. Namens Verkoelendak Nederland mochten wij de haan van deze oude kapel restaureren.
Dit hebben wij met veel plezier gedaan.
De haan is ondertussen weer teruggeplaatst op de toren door Verkoelendak.

#bladgoud #vergulden #restauratie #www.loonenvergulders.nl #norisbladgold #goldleaf #blatgold #gilding #verkoelendak #domani #venlo
...

GEREALISEERDE PROJECTEN